Englantilaista rallia | Hinnerjoen Yritys

Englantilaista rallia

Englantilainen rallisarja, MSA English Rally Championship, on kovatasoinen sarja, jossa toisiaan vastaan kilpailee lukuisia rallihuippuja Englannista. MSA-sarjan osakilpailut alkoivat jo maaliskuussa Malcolm Wilson Rallysta, jonka jälkeen vuorossa oli huhtikuussa kisattu Somerset Stages.

Tulevia kilpailuja puolestaan ovat kesäkuussa järjestettävä Carlisle Stages Rally, elokuussa käytiin pärähtävä Tyneside Rally, syyskuun ilo Woodpecker Stages, lokakuun käynnistävä Trackrod Forest Stages- ralli ja viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, MEM eli Malton Forest Rally, joka päättää Englannin rallisarjan marraskuussa. Tällöin myös mestaruus ratkeaa ja voittaja pääsee nousemaan palkintopallille suihkuttamaan kuohuvaa.

Rally-competition

Mestaruudesta käydään kovaa taistoa, eikä selvää suosikkia vielä ole. Tällä hetkellä James Hutchings ja Cameron Davies ovat molemmat 50 pisteessä. Aivan heidän kannoiltaan löytyvät Boyd Kershaw ja Gavin Edwards 48 pisteellä. Muutenkin kärjen tuntumassa on tasaista ja mestaruudesta saattaa vielä viimeisten kilpailuiden aikaan olla kamppailemassa jopa kymmenen kuljettajaa.

Englannin rallisarjassa on kaudella 2016 mukana yhteensä 57 kuljettajaa kartanlukijoineen. Joukosta löytyy jo vuosia kyseistä sarjaa ajaneita kuljettajia, mutta myös uusia tuttavuuksia. Suomalaisille penkkiurheilijoille englantilainen ralli ei välttämättä ole niin tuttua. Rallikilpailujen radat ovat kuitenkin niin haastavia ja maisemat jo itsessään upeita, että kyseiseen sarjaan kannattaa tutustua tarkemmin.

Englannin rallissa käydään vielä lukuisia osakilpailuja tänäkin vuonna, joten jokaisen kannattaa katsoa vähintään yksi rataosuus. On se sen verran huikeaa rallia!