Sorateiden sankari Ogier | Hinnerjoen Yritys

Sorateiden sankari Ogier

Ranskalaiskuljettaja Sébastien Ogier on todellinen rallin WRC-sarjan hallitsija, sillä hän on voittanut sarjan vuosittain aina vuodesta 2013 alkaen. Ogier nousi huipulle todella nopeasti ottaen huomioon, että hän ajoi ensimmäisen rallinsa vasta vuonna 2008 Meksikossa.

Tämän jälkeen Ogier on onnistunut nappaamaan yli 30 voittoa, joista kaksi on tullut vuoden 2016 aikana. Ogier myös johtaa kuluvan vuoden 2016WRC-sarjaa. Jo käydyistä viidestä osakilpailusta hän on siis voittanut kaksi, ollut kahdesti toinen ja kerran kolmas.

wrc_codriver_daurada

Ogierin kausi 2016 on siis lähtenyt erinomaisesti käyntiin, eikä kovia haastajia näy lähellä. Ogier, jona kartturina toimii Julien Ingrassia, on onnistunut ylittämään sadan pisteen rajan, vaikka kovin montaa kilpailua ei vielä ole takana.

Meidän suomalaiskannattajien iloksi on kuitenkin mahdollista, ettei Sébastien Ogier osallistu seuraavaan rallin osakilpailuun tai joutuu keskeyttämään sen. Hänen vaimonsa Andrea Kaiser odottaa parin esikoista, joten Ogier on tiedottanut tallia siitä mahdollisuudesta, että hän joutuu poistumaan kilpailusta lapsensa syntymän vuoksi. Kauden muihin kilpailuihin hän on vahvistanut osallistumisensa.

Tulevat kilpailut näyttävät, viekö Ogier tämänkin vuoden mestaruustittelin nimiinsä. Ogier on muuten tällä hetkellä Ranskan kautta aikojen toiseksi menestynein ralliautoilija. Hänen edelleen yltää ainoastaan Sébastien Loeb, jolla on peräti yhdeksän mestaruutta. Mutta koska Ogier on vasta 32-vuotias, hänellä on vielä useita vuosia aikaa ajaa ammatikseen ja tavoittaa Loeb.