Tulevia rallitapahtumia | Hinnerjoen Yritys

Tulevia rallitapahtumia

Rallikesä 2016 on juuri nyt kuumimmillaan. Ohjelmistossa on niin WRC-sarjan osakilpailuja kuin SM-sarjan ralliakin. WRC-sarjassa eletään jännittäviä hetkiä, sillä Jari-Matti Latvala on kamppailemassa mestaruudesta yhdessä tallitoverinsa Sebastien Ogierin kanssa.

Tällä hetkellä tilanne näyttää valitettavasti siltä, että Ogier on päässyt hieman karkaamaan, mutta rallissa tilanteet voivat muuttua todella nopeasti, joten syytä huoleen ei ainakaan vielä ole. WRC-sarjasta on ajettu nyt viisi osakilpailua.

rallye_wrc_stage

Osakilpailuita on kuitenkin vielä jäljellä yhdeksän kappaletta ja vasta myöhään syksyllä selviää, kuka mestaruuden todella nappaa. WRC-sarjassa on luvassa myös Jyväskylässä järjestettävä Neste Rally, jonne kaikki maailman parhaimmat rallikuljettajat saapuvat. Jyväskylän rata tarjoaa monipuolista ja haastavaa maastoa, joka laittaa kuljettajat tiukoille. Sen vuoksi kilpailua kannattaakin saapua katsomaan vaikka vähän kauempaa.

Suomen suvessa luvassa on myös SM-rallin osakilpailuja. SM-sarja aloitettiin kuitenkin jo tammikuussa, jolloin järjestettiin Arctic Rally Rovaniemellä. Kannattaa myös muistaa, että SM-ralli on yksi maailman kovimmista kansallisista rallisarjoista, joten meiltä täältä Suomesta todella löytyy osaavia kuljettajia. SM-rallissa on vielä jäljellä kolme osakilpailua, jotka käydään kesä-, elo-, ja syyskuussa.

Syyskuussa ratkeaa myös koko SM-rallien mestaruus. Tällä hetkellä sarjaa johtavat Karkkilan UA:n Juha Salo / Marko Salminen-duo, jolla on kasassa 66,5 pistettä. He johtavat hyvällä erolla muihin, mutta toki parivaljakkoa Salo / Salminen ei voida vielä julistaa SM rallin voittajiksi.