WRC 2016 | Hinnerjoen Yritys

WRC 2016

WRC, eli toisin sanoen rallin pääsarja, kirkastaa rallin supertähdet näkyviksi jälleen vuonna 2016.

WRC-kilpailuja käydään yhteensä 14 eri maassa. Viisi näistä kilpailuista on jo käyty. Sarja aloitettiin Monte Carlosta, jonka jälkeiset kilpailut on käyty Ruotsissa, Meksikossa, Argentiinassa ja Portugalissa. Seuraavana vuorossa on Italian ralli, joka käydään kesäkuussa. Tämän lisäksi kilpailukalenteri vie autoilijat vielä Puolaan, Suomeen, Saksaan, Kiinaan, Ranskaan, Espanjaan, Iso-Britanniaan ja Australiaan.

2973640-loeb-and-elena-rallye-citroen-ds3-wrc

WRC-sarjaa johtaa jo muutamia vuosia sarjaa hallinnut Sebastien Ogier. Tämä nuori ranskalaiskuljettajat on onnistunut olemaan podiumilla kaikissa jo käydyissä kilpailuissa ja on ylittänyt 100 pisteen rajan. Tällä hetkellä miehen johtoasema tuntuu suhteellisen turvalliselta, mutta mitään ei kuitenkaan ole vielä ratkaistu.

Suomalaisväriä WRC-ralliin tuo Jari-Matti Latvala, jonka kausi ei ole lähtenyt käyntiin ihan niin hyvin kuin olisi toivottu. Suomalaisilla on muutenkin hyvät perinteet WRC rallisarjassa ja mukana onkin ollut joka vuosi vähintään yksi suomalaiskuski. Monet suomalaiskuljettajat ovat myös onnistuneet voittamaan kyseisen rallisarjan jopa useita vuosia peräkkäin.

Vuosi 2016 siis tarjoaa Latvalalle mahdollisuuden voittaa mestaruus. Kausi alkoi vasta, joten mitään ei ole vielä ratkaistu. Varmaa kuitenkin on, ettei Sebastien Ogier helpolla luovuta, joten kaikkien hänet haastavien tulee pyrkiä tekemään täydellinen suoritus. Rallikausi huipentuu myöhään syksyllä Australiaan, jossa myös koko sarjan voittanut palkitaan mestaruudella. WRC 2016 kausi on juuri nyt kuumimmillaan ja jos rallia haluaa päästä katsomaan livenä, kannattaa suunnata Jyväskylään heinäkuussa!