Jari-Matti Latvala kiinni mestaruudessa | Hinnerjoen Yritys

Jari-Matti Latvala kiinni mestaruudessa

Kukaan ei varmasti ole säästynyt mainokselta, jossa kysytään, onko tänä vuonna Jari-Matti Latvalan vuoro. Kyseinen mainoshan siis liittyy rallin WRC-sarjaan, jossa Latvala kilpailee.

Latvala ajaa Volkswagen Motorsport tiimissä ja on valitettavasti viime vuosina jäänyt pahasti tallitoverinsa Sebastien Ogierin varjoon. Latvala aloitti uransa vuonna 2002 Iso-Britannian rallista. Tähän mennessä hänelle on kertynyt mukavat 16 voittoa, joista yksi on tullut tänä vuonna. Muuten kausi 2016 ei ole alkanut Latvalan kannalta kovin hyvin.

Rodrigo Garrido / Shutterstock.com

Rodrigo Garrido / Shutterstock.com

Ensimmäisestä kilpailusta irtosi 65. sija, joka ei tuonut Latvalalle yhtään pistettä. Pisteittä Latvalan jätti myös toisen kilpailun 26. sija. Kolmannen kilpailun voitto toi pisteet 27 mutta neljännessä kilpailussa kohtaloksi koitui 16. sija, eikä pistetili karttunut tässäkään kilpailussa. Viidennen, ja tähän mennessä viimeisin käydyn, kilpailun kuudes sija toi 10 pistettä. Latvala on siis viiden kilpailun jälkeen 37 pisteessä.

Vuonna 2016 me suomalaiset saamme siis todellakin jännittää, kuinka Latvala käskyttää Volkswagen Polo R WRC -autoaan jäljellä olevissa kilpailuissa. Rallissa muutamien kymmenien pisteiden erot saa kiinni hetkessä, joten mitään ei ole vielä ratkaistu. Latvalan apuna toimii hänen monivuotinen kartanlukijansa Miikka Anttila. Latvalalla ei ole tilillään vielä yhtään WRC-mestaruutta, joten tänä vuonna olisi mahdollista napata se ensimmäinen.

Jännittämistä kuitenkin riittää vielä, sillä rallikausi startattiin vasta vähän aikaa sitten. Syksyllä olemme viisaampia sen suhteen, kuka voittaa mestaruuden!