World Rally Championship | Hinnerjoen Yritys

World Rally Championship

World Rally Championship on ralliautoilun MM-sarja. WRC:ksi lyhentyvää sarjaa pidetään yleisesti maailman kovatasoisimpana kilpasarjana, mitä tulee ralliautoiluun. Sarjan ensimmäiset kisat järjestettiin vuonna 1973, joten sarjalla on takanaan jo kohtuullisen pitkä historia. Erityisesti lyhenne WRC on monille tuttu, sillä WRC-sarjasta on julkaistu myös pitkä lista tietokone- ja konsolipelejä, joissa pelaajilla on mahdollisuus hypätä ralliauton puikkoihin.

Maailmanmestaruussarja

FIA liiton säätelemässä rallin MM-sarjassa kilpaillaan vuosittain parhaan kuljettajan sekä parhaan autonvalmistajan titteleistä. MM-sarja koostuu etappikisoista, joita ajetaan ympäri maailman, myös Suomessa. Suhteellisen tuoreena uudistuksena, MM-sarjaan on lisätty omat sarjat myös junior-kuskeille sekä tuotantoautoille. JWRC on junioreiden sarja ja tuotantoautojen sarjat tunnetaan lyhenteillä WRC-2 sekä WRC-3.

car_wrc_snow

Ralliautoilun MM-sarjassa on sarjan historian aikana kilpaillut myös useita suomalaisia, joista menestyneimpänä pidetään Tommi Mäkistä. Mäkisen lisäksi rallifanit tunnistavat nimet, kuten Juha Kankkunen, Markku Alen, Markus Grönholm sekä Timo Salonen.

2016 WRC

Vuonna 2016, WRC-sarjalla on ikää mittarissa jo 44 vuotta, ja tämän vuoden sarjaan puolustavana mestarina lähti Volkswagenin Sebastien Ogier. Osakilpailuja järjestetään yhteensä 14 kappaletta, kausi käynnistettiin tammikuussa perinteisellä Monte Carlon rallilla.

WRC-sarjan ympärillä pyörii aina suuri mediasirkus ja fanit voivat olla tyytyväisiä tarjontaan, sillä seurattavaa riittää varmasti. Etappikisoja on mahdollista seurata urheilukanavilta, sekä myös internetistä.